Powered by Smartsupp Proč preferovat české technologické řešení fotovoltaického systému? | Morasol, moravská solární s.r.o
Drobečková navigace

Úvod > Blog > Proč preferovat české technologické řešení fotovoltaického systému?

Proč preferovat české technologické řešení fotovoltaického systému?



Na první přečtení si nejspíš řeknete, že odpověď snad netřeba. Je přece jasné, že šikovné české hlavičky a ručičky ve světě nemají konkurenci a pokud máme možnost zvolit si kvalitní český výrobek, není nad čím přemýšlet. I přes to bychom ale rádi krátce shrnuli alespoň pár důvodů pro ty, kteří by snad stále váhali:

České řešení solárních panelů

SERVIS V ČR 

Servis v České republice uvádíme záměrně jako první. Pokud se s vaší elektrárnou cokoliv stane je obrovskou výhodou monitoring fungující 24/7, který vám zaručí, že se jakýkoliv případný problém řeší obratem, rychle a efektivně. Profesionálové z firmy AERS a Fenix group z Jeseníku systém neustále vyvíjí a je vidět, že zájem o jeho fungování pro ně není jenom práce, ale i koníček, kterému se věnují s nadšením.

 

SPOČÍTEJTE SI TO

Zájemce, kteří u nás systém poptají, možná na první pohled překvapí vyšší pořizovací cena a mnozí se rozhodnou raději investovat do „klasické“ elektrárny. Pokud se ale rozhodnete si vše propočítat, zjistíte, že ve srovnání se standardní klasickou elektrárnou obsahující asijské komponenty, která se nejčastěji instaluje v provedení akumulace kolem 10 kWh, jste se čtyřnásobně vyšší akumulací stanice HES o velikosti 41,1 kWh prakticky na srovnatelné ceně. Při přepočtu na kWh tento český výrobek vychází dokonce lépe. 

 

INTELIGENTNÍ OBCHODOVÁNÍ

Pokud sledujete aktuální dění na burze, jistě jste si všimli, že ceny bývají často i záporné. To znamená, že dostanete zaplaceno za to, že ze sítě odebíráte. Naopak jsou chvíle, kdy ceny vyskočí, a v tu chvíli máte možnost prodávat. Tento rozdíl mezi nákupem a prodejem je v dnešní době podstatný, a proto je velkou výhodou mít doma systém, který umí samostatně obchodovat na spotovém trhu a vyhodnotit, kdy energii do velkého bateriového úložiště nakoupit za výhodnou cenu (například v rámci méně slunečných dní) a kdy ji naopak výhodně prodávat do sítě. K tomu všemu se také víc než hodí to, že stanice HES umí zpracovávat předpověď počasí na tři dny dopředu.

 

BEZPEČNOST 

V dnešní nejisté době, kdy je situace na mezinárodním trhu napjatá, je výhodné mít doma systém vyrobený v Česku, který má fungující servis, záruky a zkrátka kompletní řešení od A do Z situovaný v ČR. Pokud řešíme jakoukoli problematiku v rámci záruky, je řešena okamžitě přímo od českého výrobce, narozdíl od standardních asijských řešení, kdy je nutné vyčkat na vyjádření výrobce z Asie a teprve následně rozhodnout, jak postupovat dál. I proto jsou česká řešení výhodnější, praktičtější a stabilnější. 

 

ZÁLOHA/BACK UP 

V případě výpadku distribuční soustavy může vaše domácnost vydržet - díky velikosti bateriového úložiště HES - až 4 dny bez připojení k distribuční soustavě, pokud máte bateriové úložiště dostatečně nabité. Při slunných dnech se tak dá hovořit o soběstačnosti.

 

UDRŽITELNOST

Systém stanice HES má také co říct v rámci cirkulární ekonomiky a životního prostředí. Používají se pro ni totiž second-life baterie z elektromobilů Škoda a nabídlo se tak řešení, jak tyto vysloužilé baterie dále efektivně využít. 

 

MINIMÁLNÍ PROSTOR PRO INSTALACI 

Pro někoho možná nepodstatná a zanedbatelná věc, ale v rámci praktičnosti a estetiky nemá stanice HES konkurenci. Jedná se o kompaktní provedení, kdy ve skříni o rozměrech 60x60x192 cm najdete střídač a velké bateriové úložiště v jednom (tzv. All in one). Nemusíme tedy vrtat do stěn, věšet střídače na stěny, stanice HES vám elegantně zapadne do domácnosti stejně jako třeba lednička.

 

České řešení solárních panelů