Powered by Smartsupp Fotovoltaika téměř bez nákladů? Jde to. S námi a s NZÚ Light. | Morasol, moravská solární s.r.o
Drobečková navigace

Úvod > Blog > Fotovoltaika téměř bez nákladů? Jde to. S námi a s NZÚ Light.

Fotovoltaika téměř bez nákladů? Jde to. S námi a s NZÚ Light.



58.jpg

Vsadit na obnovitelné zdroje se v dnešní době zkrátka vyplatí. Díky otevření dotačního programu Nová zelená úsporám Light je možné pořídit si fotovoltaiku na ohřev vody prakticky zadarmo. Pokud jste vlastníkem nebo spoluvlastníkem rodinného domu a zároveň pobíráte starobní důchod nebo invalidní důchod 3.stupně nebo jste v období od 12.9.2022 do dne podání žádosti o podporu pobírali příspěvek na bydlení, stát vám na fotovoltaický ohřev vody poskytne dotaci 90 000 Kč.

Minimální instalovaný výkon panelů dle závazných pokynů je požadován 1,5 kWp a minimální měrný objem akumulačního zásobníku teplé vody vztažený k instalovanému výkonu je 45 l/kWp. Jako optimální varianta se nám tedy nabízí instalace 3 ks panelů o výkonu 550 Wp nebo 4 ks panelů o výkonu 420 Wp s akumulací ideálně alespoň 80 litrů.

Kromě samotné instalace vám pomůžeme také pohodlně vyřešit žádost o dotaci – připojení k distribuci ani projektovou dokumentaci u tohoto řešení nepotřebujete.

Návratnost takové investice je potom opravdu rychlá, standardně do půl roku, ale reálně je prakticky okamžitá. Co je také v tomto programu velkou výhodou je, že si jako žadatel můžete požádat o čerpání podpory dopředu formou zálohy. Pokud tedy nedisponujete na svém účtu vyšší částkou, ministerstvo vám ji uvolní dopředu ještě před samotnou realizací.

Zkrátka jde o příležitost, nad kterou se nemusíte dlouze zamýšlet a kterou byste měli využít. Neváhejte se na nás obrátit, celým procesem Vás provedeme maximálně do tří měsíců a na vyúčtování za energie tak již brzy poznáte znatelný rozdíl.

Vykročte směrem k energetické soběstačnosti už dnes a obraťte se na nás pomocí kontaktního formuláře nebo nám pošlete zprávu na info@morasol.cz