Powered by Smartsupp Proč je fotovoltaika dobrým způsobem získávání energie | Morasol, moravská solární s.r.o
Drobečková navigace

Úvod > Blog > Proč je fotovoltaika dobrým způsobem získávání energie

Proč je fotovoltaika dobrým způsobem získávání energie



Datum konání:
23.7.2020

Zmenšete svoji uhlíkovou stopu, kterou po sobě zanecháváte – investicí do ekologického řešení: fotovoltaika je to pravé pro vás!

Věděli jste, že při výrobě solární energie se vytváří znečištění CO2 až o 90% menší než zemní plyn a o 95% menší než výroba elektřiny uhlím? Výroba elektřiny zanechává velkou uhlíkovou stopu a znečišťuje životní prostředí.

15.jpg

Uhlí je neobnovitelným zdrojem a narušuje naší krásnou přírodu. Vyměňte ho za sluneční energii. Pro výrobu 1kWh elektřiny vyprodukuje uhlí 850-1050g uhlíkové stopu zatímco fotovoltaika pouhých 35-50g, což vychází z hodnot jižní Evropy, kde ročně vznikne slunečním zářením energie 1700 kWh/m2. V Česku to s hodnotou 1100 kWh/m2 vychází v přepočtu na maximálně 30 g. Ano, i fotovoltaika není bezemisní. Je ale nejšetrnější formou výroby elektrické energie.

Co děláme špatně?

Odběrem elektřiny od běžných distributorů podporujete výrobu elektřiny neekologickou cestou, která vede ke znečišťování našeho životního prostředí. Velkovýroba je sice efektivní a rychlý způsob, ale například tepelná energie vznikající spalováním uhlí vypouští do ovzduší velké množství oxidu uhličitého, který zapříčiňuje vznik skleníkového efektu a následného oteplování celé naší planety. Navíc se při nedokonalém spalování uhlí, kdy mu není dodáváno dostatečné množství kyslíku, uvolňuje i oxid uhelnatý CO. O něm jste již určitě slyšeli, přezdívá se mu tichý zabiják, Je bezbarvý, bez chuti a bez zápachu a jeho přítomnost tak nepoznáte. Při dlouhodobém vdechování oxidu uhelnatého do našich těl, dochází k závažným zdravotním problémům. Při vzniklé závadě u plynových hořáků, kdy plamen nehoří modrou barvou, se uvolňuje přesně tento tichý zabiják a sabotuje naše těla. 

Proč je tedy fotovoltaika ideální?

Fotovoltaický systém je skvělým řešením na tyto neekologické problémy. Čerpá potřebnou energii ze slunečního záření a následně jí přeměňuje na elektřinu, kterou rozesílá do sítě vašeho domu. Tahle elektřina se dokáže vždy probojovat do popředí oproti energii od vašeho distributora, takže budete nejdříve čerpat své zdroje a teprve až když přestane systém vyrábět (v noci či pokud je zataženo), dojde na řadu elektřina ze sítě. Tento chytrý systém vám navíc pomůže ušetřit až desítky tisíc korun ročně. 

Kapacita baterie

Kapacita jedné baterie je 2,4 kWh a celý systém by měl postačit na běžnou každodenní spotřebu. Energetické přebytky můžete směřovat třeba na ohřev teplé vody v bojleru.

Fotovoltaika přináší svobodu

Staňte se soběstační. Díky své vlastní elektrárně si zajistíte elektřinu vyrobenou z obnovitelných zdrojů vyžadující nízké výdaje za stále stejnou cenu. Životnost fotovoltaiky je 25-40 let.

Vaše investice se vám zaručeně vrátí do 15 let. Naše firma vám ale dokáže zajistit i dotace a peníze se vám tak klidně vrátí už po 7-10 letech a pak už budete jen šetřit. Zajistíme vám veškerou administraci a vyřídíme žádosti o připojení do sítě. Celý systém vám nainstalujeme a následně vás zaškolíme. Obsluhu zařízení už pak budete zvládat úplně sami. 

Uvažujete o pořízení fotovoltaiky, ale chcete se nejdříve dozvědět více? Přečtěte si náš E-BOOK, který pro vás máme zdarma. Nebo nás rovnou kontaktujte přes poptávkový formulář a naši technici se vám ozvou s ideálním řešením na míru!

CHCI NEZÁVAZNOU NABÍDKU